קרם ברולה קלאסי

WhatsApp Image 2025-02-14 at 14.53.13

פסח מתקרב בצעדי ענק, וזה בדיוק הזמן לעלות לכם מתכונים מושלמים שכולם יעופו עליהם, אז מעכשיו תעשו סייב לסרטון! ובין היתר זה אחד הקינוחים האהובים עלי 😍

מצרכים |

500 מ״ל שמנת מתוקה
1 כפית מחית / מקל וניל (ניתן להשיג בחנויות אפייה)
5 חלמונים (L)
1/2 כוס סוכר

לציפוי: סוכר לבן / סוכר חום דמררה

אופן הכנה |

מחממים תנור ל150 מעלות.
בקלחת שמים שמנת מתוקה ומחית וניל ומביאים לרתיחה קלה על הגז.
בקערה נפרדת שמים חלמונים וסוכר ומערבבים.

עושים השוואת טמפרטורות – שופכים ב3-4 פעימות מעט מהתערובת של השמנת לתערובת החלמונים ומערבבים.
מעבירים את התערובת דרך מסננת (כדי לבדוק שאין גושי חלמונים שנקרשו).
מניחים תבניות אישיות / זוגיות חסינות חום על מגש טיפה עמוק ומוזגים לתוכן את התערובת, (במידה ויש לכם כמו ״קצף״ מעל ניתן להוריד את זה עם כף). שופכים על המגש מים רותחים שיגיעו עד חצי מגובה התבניות האישיות.
אופים כ20-25 דק (תזיזו את התבנית של הקרם ברולה אם הוא רוטט – זה אומר שהוא מוכן).
מצננים בחוץ ומעבירים למקפיא לפחות ל5 שעות להתייצבות.
מפזרים מעל סוכר , שורפים עם ברנר וזה מוכן!
שומרים במקפיא

 

הערות:
•בשום אופן לא להשתמש בתמצית וניל!!! זה לא יביא לכם את אותה התוצאה.
•ניתן להקפיא את הקרם ברולה עד חודש (ללא הסוכר).
•תשימו סוכר מעל לפני ההגשה.
•חייב ברנר.
* ממליצה לאכול את הקרם ברולה שהוא חצי קפוא (לדעתי זה הכי טעים ככה 😍)
•עם החלבונים שנשארו ניתן להכין – קרמבו, נשיקות מרנג, פבלובה, מקרונים וכו'.

שתפו את המתכון >>>

פניות עסקיות |

בואו נעבוד ביחד