בסיר שמים סולת,סוכר,מים ושמן ומבשלים על אש נמוכה – בינונית עד לבעבוע.
שמים קמח בקערה, מעל שמים את תערובת הסולת ומערבבים עד לקבלת בצק. (הבצק יהיה חמים אז לערבב בזהירות אפשר להעזר בהתחלה בכף או להעביר ללישה במיקסר).
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים בצד למנוחה של 30 דק.
מחלקים את הבצק לכדורים (אני עשיתי 50 גרם כל כדור) ומכסים אותם כדי שלא יתייבשו בזמן הרידוד.
מרדדים כל כדור לעיגול (יחסית דק אבל לא מידי) ומניחים בצד. (גם אותם מכסים כדי שלא יתייבשו).
מחממים סיר עם שמן עמוק על אש בינונית- נמוכה , מניחים עיגול בצק ומחכים שהבצק יתנפח (אם לא מתנפח ״להשקות״ אותו בשמן שיעזור לו להתנפח – ראו בסירטון). מטגנים משני הצדדים עד להזהבה קלה.
מסננים היטב את כל השמן ומעבירים לקופסא / תבנית עם נייר סופג ומכסים.
ואמאלה כמה שזה טעים!
יאלה מחכה לתיוגים שלכם 😍